Inschrijfformulier

Geen bestellingen
Cursuscode: U852.20.1

Italiaans 3 [A1->A2]

Italiaans 3 [A1->A2]
Cursuscode: U852.20.1

Voor als je de basis van de Italiaanse taal al en beetje beheerst, biedt deze cursus je de kans om je Italiaans te verbeteren. In de cursus komen alle vier de pijlers van de taal aan bod: spreken, schrijven, luisteren en lezen. Er wordt gewerkt aan de hand van de methode Con Piacere - deel 2, een methode die je op een volwassen manier kennis laat maken met de Italiaanse taal. Naast de methode worden ook met losse teksten en oefeningen gewerkt, om het zelfstandig gebruik en begrip van de vreemde taal te vergroten. 

Je leert korte gesprekken te voeren met anderen over eenvoudige onderwerpen. Ook leer je overweg te kunnen met de Italiaanse taal in situaties als restaurants, winkels en dingen als markten. Tot slot leer je te vertellen over hobby's, vrije tijd, familie, vrienden en werk. Je leer eenvoudige teksten en geluidsfragmenten ook nog goed te begrijpen. Belangrijke grammaticale items van de cursus zijn: uitspraak, tegenwoordige tijd (regelmatige en onregelmatige vormen), de vormen en het gebruik van de verleden tijd, de gebiedende wijs, de belangrijkste regels rond het gebruik van de persoonlijk voornaamwoorden en het correct gebruik van de voorzetsels.

Hou rekening met zo’n anderhalf uur per week aan zelfstudie.

Donderdag 5 maart 2020
15 lessen van 1,5 uur aanvangstijd 19:00 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 219,00
Mw. IH (Henriette) Heidstra
Boeken: Con Piacere 2 - tekstboek, Con Piacere 2 - werkboek (klik hier voor meer informatie)
19:00 - 20:30
Locatie: Uden - Udens College (klik hier voor de adresgegevens)
Inschrijving geopend >
IH (Henriette) Heidstra
IH (Henriette) Heidstra
Henriette Heidstra is opgeleid als beeldend kunstenaar aan de Koninklijke Academie voor Kunst en Vormgeving te ’s-Hertogenbosch en de Hoge School voor de Kunsten te Utrecht. Tegelijkertijd volgde zij lessen Italiaans. In de jaren erna volgden diverse werkperioden in Italie, waar zij werkte als beeldend kunstenaar en exposeerde. Aan de Universiteit van Leiden volgde zij college’s over de geschiedenis van Italie en college’s kunstgeschiedenis. Henriette is verbonden als docent aan Centro Interculturale Villa Palagione te Volterra, Italie, en aan het NIOW te Zeist.