Inschrijfformulier

Geen bestellingen
Cursuscode: 852.20.1

Italiaans 2 [A1- ->A1]

Italiaans 2 [A1- ->A1]
Cursuscode: 852.20.1

Voor als je al wat ervaring hebt met de Italiaanse taal, als je bijvoorbeeld de cursus Italiaans 1 hebt gevolgd, biedt deze cursus je de kans om je Italiaans te verbeteren. In de cursus komen alle vier de pijlers van de taal aan bod: spreken, schrijven, luisteren en lezen. Er wordt gewerkt aan de hand van de methode Con Piacere - deel 1, een methode die je op een volwassen manier kennis laat maken met de taal. Naast de methode worden ook met losse teksten en oefeningen gewerkt, om het zelfstandig gebruik en begrip van de vreemde taal te vergroten.

Je leert korte gesprekken te voeren. Ook leer je vertellen over familie, vrienden, werk en hobby's. Daarnaast leer je eenvoudige teksten grotendeels begrijpen en de grote lijnen van geluidsfragmenten volgen. De belangrijkste grammaticale items zijn: uitspraak, tegenwoordige tijd (regelmatige en onregelmatige vormen), de vormen en het gebruik van de verleden tijd, de gebiedende wijs, de belangrijkste regels rond het gebruik van de persoonlijke voornaamwoorden en het correcte gebruik van de voorzetsels. 

Hou rekening met zo’n anderhalf uur per week aan zelfstudie.

Woensdag 12 februari 2020
15 lessen van 1,5 uur aanvangstijd 19:00 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 219,00
Mw. IH (Henriette) Heidstra
Boeken: Con Piacere 1 - tekstboek, Con Piacere 1 - werkboek (klik hier voor meer informatie)
19:00 - 20:30
Locatie: Oss - Hooghuis ZuidWest, gebouw Zuid (klik hier voor de adresgegevens)
Inschrijving geopend >
IH (Henriette) Heidstra
IH (Henriette) Heidstra
Henriette Heidstra is opgeleid als beeldend kunstenaar aan de Koninklijke Academie voor Kunst en Vormgeving te ’s-Hertogenbosch en de Hoge School voor de Kunsten te Utrecht. Tegelijkertijd volgde zij lessen Italiaans. In de jaren erna volgden diverse werkperioden in Italie, waar zij werkte als beeldend kunstenaar en exposeerde. Aan de Universiteit van Leiden volgde zij college’s over de geschiedenis van Italie en college’s kunstgeschiedenis. Henriette is verbonden als docent aan Centro Interculturale Villa Palagione te Volterra, Italie, en aan het NIOW te Zeist.