Inschrijfformulier

Geen bestellingen
Cursuscode: 810.20.3

Engels 3 - overdag [->A2]

Engels 3 - overdag [->A2]
Cursuscode: 810.20.3

Deze cursus is voor als je al enige basiskennis hebt van de Engels taal. Onder basiskennis wordt verstaan dat je in korte zinnen in het Engels iets kunt vertellen over bijv. je gezinssituatie, hobby’s en werk maar ook dat je kunt spellen, klokkijken en tellen. Bovendien klinkt de shit-regel niet onbekend en kun je onderscheid maken tussen tegenwoordige en verleden tijd. 
Aan de hand van de vier pijlers (spreken, luisteren, lezen en schrijven) wordt je kennis van de Engelse taal verbreed. Met de methode Great - deel 2 maak je op een overzichtelijke manier, vanwege de indeling in thema’s, kennis met meer aspecten van de Engelse taal en cultuur; zo zijn titels van hoofdstukken: sports & leisure, face and body, dressed to kill, going places en great weather. De belangrijkste doelen in deze cursus zijn het uitbreiden van de woordenschat en het verbeteren van de spreek- en luistervaardigheid. Dit doen we onder andere door middel van oefengesprekjes en rollenspellen, denk aan boodschappen doen en winkelen, eten bestellen in een restaurant, telefoneren en in eenvoudige termen praten over vroeger, afgelopen weekend, je vakanties en dergelijke. Tegelijkertijd wordt meer grammaticale kennis opgebouwd zodat je weet dat wat je in het Engels zegt, ook correct is. 
Tijdens de lessen proberen we een zo prettig mogelijke en ontspannen leeromgeving te creëren waarin iedereen zich welkom voelt. Mocht er sprake zijn van een drempel om Engels te spreken, zal deze hopelijk met succes overwonnen worden. 

 

 

Woensdag 23 september 2020
24 lessen van 1 uur en 15 min aanvangstijd 9:00 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 279,00
Mw. G.M.E. (Ellen) Lommerse
Boek: Great deel 2 (klik hier voor meer informatie)
9:00 - 10:15
Locaties: Oss - Volksuniversiteit Oss, Oss - Volksuniversiteit Oss (klik hier voor de adresgegevens)
Aanmelden wachtlijst >
G.M.E. (Ellen) Lommerse
G.M.E. (Ellen) Lommerse
Eén van Ellen Lommerse’s ‘not-so-guilty pleasures’ in het leven is, zowel professioneel als hobbymatig, de Engelse taal en cultuur. Hoewel ze in 1995 haar studie Engels aan de Universiteit van Utrecht afrondde, is Engels altijd een grote favoriet gebleven. Daarom besloot ze onlangs om weer in deeltijd te gaan studeren (Lerarenopleiding Engels aan de HAN). Ellen heeft ongeveer 12 jaar in Groot-Brittannië gewoond waar ze o.a. werkte als Blue Badge Guide (toeristengids) en vertaler. Sinds ze in 2005 weer in Nederland woont, geeft ze Engelse les, o.a. bij de Volksuniversiteit en sinds 2013 werkt ze daarnaast in een ondersteunende rol bij het Donders Institute for Brain, Cognition and Behaviour in Nijmegen. Naast het onderwijzen van Engels, houdt Ellen van reizen, uit eten gaan, lezen, filmhuisfilms kijken en kijkt ze uit naar een tweede reis om de wereld (dit keer op de fiets).