Inschrijfformulier

Geen bestellingen
Cursuscode: 324.21.1

Digitale veiligheid

Digitale veiligheid
Cursuscode: 324.21.1

De risico's van het internet zijn bekend, maar hoe herken je nepsites, valse e-mails, WhatsApp-trucs of sms'jes. Wist je dat een computer al besmet kan worden met een virus-achtig programma door alleen maar een website te bezoeken?
In deze cursus Digitale veiligheid, leer je de gevaren herkennen, hoe je veilig online kunt kopen en hoe je spammail kunt voorkomen.

Ruim zeventig procent van de Nederlanders is ooit slachtoffer geweest van een vorm van cybercriminaliteit. Online criminelen leggen zich er steeds meer op toe de zwakheden van computersystemen en mensen te misbruiken. De digitale onervarenheid en onoplettendheid van veel gebruikers maken dit nog makkelijker. De risico's in de digitale samenleving zijn fors toegenomen. Digitale diefstal ligt overal op de loer en is in omvang zelfs groter dan fysieke inbraak. Fraudeurs zijn in staat om elke keer een nieuwe manier te vinden om hun slag te slaan.

Deze cursus is toegankelijk voor iedereen met een Windows- of Mac-computer/laptop of tablet. Ook je mobiel meenemen is handig. Op je eigen apparaat leer je bewust digitaal te zijn met onderwerpen als veilig online kopen, wachtwoordbeleid, spam voorkomen, phishing herkennen, gevaren van Facebook, Whatsapp, sms en veel tips en handige trucs.

Kernwoorden van deze cursus: 
- Bewust digitaal zijn
- Veilig online kopen
- Wachtwoord beleid
- E-mail spam voorkomen
- Phishing herkennen
- Gevaren van Facebook, Whatsapp, sms enz.
- veel tips, oefeningen en handige trucs

Woensdag 9 juni 2021
3 lessen van 2,5 uur aanvangstijd 09:30 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 69,00
Dhr. J. (Jan) de Waal
Boek: Niet van toepassing (klik hier voor meer informatie)

Voor het volgen van deze cursus dien je een laptop of tablet mee te nemen.

09:30 - 12:00
Locatie: Oss - Volksuniversiteit Oss (klik hier voor de adresgegevens)
Inschrijving geopend >
J. (Jan) de Waal
J. (Jan) de Waal
Jan de Waal, Sinds 1980 digitaal actief, 25 jaar systeembeheer geweest en heeft talloze lezingen en cursussen gegeven over digitale veiligheid en andere computer zaken.