Inschrijfformulier

Geen bestellingen
Cursuscode: U906.21.1

Nederlands NT2 level 7B [B1->B1+]

Nederlands NT2 level 7B [B1->B1+]
Cursuscode: U906.21.1

Deze cursus is voor mensen die al redelijk goed zijn in de Nederlandse taal. Het voeren van gesprekken gaat in principe al behoorlijk goed en met de grammatica maak je nauwelijks fouten. Het is vooral bij de specifieke onderwerpen waar je niet vaak over spreekt waar het nog lastig voor je is en grammatica waar je nauwelijks mee te maken krijgt. Het lezen van de krant vormt ook geen probleem, al kom je daar nog wel eens wat nieuwe woorden tegen waar je nog niet van hebt gehoord. Je woordenschat wordt in deze cursus verder uitgebreid en er wordt ook aandacht besteed aan spreken en grammatica.

In de lessen bespreken we grammatica, woordenschat, uitspraak en alle vier de taalvaardigheden: spreken, luisteren, lezen en schrijven. De nadruk ligt wat meer op de woordenschat en het spreken, aangezien de grammatica op een paar kleine dingetjes na al goed gaat. Het is belangrijk om je woordenschat verder uit te breiden zodat je over nog meer onderwerpen kunt praten, ook onderwerpen die niet vaak aan bod komen. Er wordt in de lessen alleen, met zijn tweeën en in groepen gewerkt.

Het huiswerk bedraagt circa 3 tot 5 uur per week. 

Maandag 1 februari 2021
15 lessen van 1 uur en 15 min aanvangstijd 19:00 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 239,00
Mw. M. (Marion) Verbruggen-Hendriks
19:00 - 20:15
Locatie: Uden - Eigen Herd (klik hier voor de adresgegevens)
Inschrijving nog open >
M. (Marion) Verbruggen-Hendriks
M. (Marion) Verbruggen-Hendriks
Mijn naam is Marion Verbruggen. Ik ben als docent Frans verbonden aan de Volksuniversiteit Oss. Het afgelopen jaar heb ik mijn vertaalopleiding Frans afgerond. Voorheen werkte ik als docent in het basisonderwijs. Het lesgeven vind ik heerlijk, en ik vind het daarom erg fijn dat nu te kunnen combineren met mijn andere passie: het Frans in al haar facetten! Naast lessen Frans verzorg ik ook NT2- lessen (Nederlandse les voor buitenlanders). Ik vind het leuk om cursisten te mogen begeleiden naar steeds beter Nederlands verstaan, spreken en schrijven.