Cursuscode: 211.20.4

Corona, waar staan we nu?

Cursuscode: 211.20.4

Bij het plannen van deze cursus in het voorjaar weten we nog niet wat oktober ons zal brengen. Het enige wat we wel weten is dat we veel niet wisten en veel dingen nog steeds niet weten. Daarom is het een goed moment om terug te blikken op ‘wat is ons eigenlijk overkomen?’.

Daar was opeens een heftige uitbraak van coronabesmettingen in Brabant, En zoals de minister-president zei moest er met 50% kennis, 100% maatregelen genomen worden. In de loop van mei bleken de maatregelen zo uitgepakt te hebben dat we weer langzaam richting ‘normaal’ konden gaan.

Na een terugblik zullen we stil staan bij waar we nu staan en wat er nog gaat komen. Hebben we inmiddels de achtbaan weer helemaal verlaten? Hoe gaan we met elkaar om? Is er nog een nieuwe uitbraak te verwachten, of is het de wereld weer uit? Vieren we volgend jaar weer carnaval?

De insteek zal de impact op het sociaal-maatschappelijke leven zijn, maar het is onvermijdelijk dat er ook medische, ethische, economische en wetenschappelijke aspecten aan bod komen.

Dinsdag 6 oktober 2020
2 lessen van 2 uur aanvangstijd 19:30 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Dhr. R.A.R. (Robert) Keurntjes
R.A.R. (Robert) Keurntjes
Robert Keurntjes stuurde filosofie aan de Radboud universiteit in Nijmegen, en verdiepte zich daarnaast tevens in boeddhistische filosofie. Hij houdt zich bezig met vragen over mensbeeld en hoe onze ervaring tot stand komt. Hij schrijft, geeft cursussen en heeft een filosofische praktijk.