Inschrijfformulier

Geen bestellingen

Een terugblik op de afgelopen 3 maanden

De maatregelen rondom Covid-19 (het Coronavirus) heeft ons allemaal even ‘lam’ gelegd. Wat was het op maandag 16 maart stil op kantoor, géén telefoon, géén cursisten, géén docenten. Een pas op de plaats was het enige dat we konden doen. Zoveel vragen en géén antwoorden hadden wij zelf, hoe lang gaat dit duren, gaan we cursussen doorplannen, maar naar welke datum? De eerste week vloog voor ons voorbij. Eind tweede week hadden we ‘crisis’overleg, via Skye, met 16 andere Volksuniversiteiten. Hoe gaat het met jullie? Wat gaan jullie doen? Hoe pakken jullie het op?

Na dit overleg was één ding voor mij duidelijk we gaan alle taalcursussen online hervatten. We moeten wel, de financiële gevolgen zijn anders té groot. Veel cursisten en docenten zitten thuis. Wellicht een goede afwisselingen om juist online door te gaan, waren mijn gedachten.

In allerijl hebben we de docenten geïnformeerd en gevraagd op welk platform ze zelf de lessen online zouden willen hervatten. Veel docenten hadden niet direct een idee en ook geen ervaring. Daarop hebben wij gekozen om de docenten via ZOOM te ondersteunen. Een online ‘ZOOM’les voor de docenten werd geregeld. Zo konden wij de docenten bijstaan in het opstarten van de online taalcursussen. Super mooi om te zien hoe betrokken en behulpzaam alle docenten zijn geweest in deze periode. Om te oefenen hebben de docenten elkaar online les gegeven om zo ‘ZOOM’ steeds beter te leren kennen. 
Een week later startte de eerste docenten met de online lessen. Spannend! Hoe zouden de cursisten reageren? Gelukkig en bijzonder mooi om te zien hoe flexibel en begripvol alle cursisten hebben gereageerd. Dank jullie wel ook namens al onze docenten! 

In twee weken tijd is het met elkaar gelukt om met 30 docenten, bijna 500 cursisten online les te geven!

Halverwege mei werd duidelijk dat we de lessen vanaf 2 juni klassikaal konden hervatten. Als we 1,5m afstand kunnen garanderen. Het was puzzelen en meten, maar we hebben de lokalen van Volksuniversiteit Oss mooi ingericht rekening houdend met 1,5m afstand tot elkaar. 
Als iedereen de ruimte naar elkaar respecteert, komt het helemaal goed. 

Veel leerplezier bij Volksuniversiteit Oss

Larissa Weitzel-Zeldenrijk
Directeur Volksuniversiteit Oss