Inschrijfformulier

Geen bestellingen
Cursuscode: 502.20.4

Fotografie | Vervolg 'Kijken en maken'

Fotografie | Vervolg 'Kijken en maken'
Cursuscode: 502.20.4

Als je de basiscursus hebt gedaan en al een tijd zelf hebt geoefend, of als je al enige ervaring met je camera hebt, is deze vervolgcursus van 3 lessen een mooie aanvulling. Je wil namelijk iets laten zien, dat een ander niet ziet! Het verschil zit hem in een kiekje of een plaat. Kijken en zien zijn dus twee verschillende begrippen, waarin ik je meeneem naar “maken”.

Elke les begint met een voorbereiding die voor een deel technisch en theoretisch is. Daarna volgt in elke les de praktische uitwerking. Je leert hoe je verschillende lichtbronnen kunt gebruiken of iets anders kunt “belichten”.  Een belangrijk deel is ook goed kijken naar: omgeving, lichtval, achtergrond, compositie en “wat wil ik laten zien”.  Aan de hand van enkele voorbeelden leer je hoe je anders kunt kijken en een foto kunt maken die eruit springt. Je leert hiermee een conceptfoto maken.

Aan de orde komen: Detailfotografie, Macro en objectfotografie, Spelen met licht en de afwezigheid daarvan. High key en Low key.  En enkele grappige effecten. Conceptfotografie en het maken van een mindmap. Gebruik van attributen en uiteindelijk maak je samen met je medecursisten een verhalend “beeld”.

Dinsdag 17 november 2020
3 lessen van 2 uur aanvangstijd 19:30 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 69,00
Mw. M.J.M. (Til) Sanders
Boek: Niet van toepassing (klik hier voor meer informatie)
19:30 - 21:30
Locatie: Oss - Volksuniversiteit Oss (klik hier voor de adresgegevens)
Inschrijving geopend >
M.J.M. (Til) Sanders
M.J.M. (Til) Sanders
Til Sanders is ruim 20 jaar verbonden aan de Volksuniversiteit als docent fotografie. Daarnaast maakt zij regelmatig fotoreportages. Haar foto's worden soms geëxposeerd of geplaatst. Enthousiasme en plezier zijn haar uitgangspunten en daarmee heeft zij velen kunnen inspireren en inzicht kunnen geven in hun eigen mogelijkheden. Inmiddels zijn vijf van haar cursisten zelf docent geworden en hebben sommigen een fotografieprijs of plaats in een fotografieboek gewonnen. Anderen hebben haar cursussen als opstap kunnen gebruiken voor een studie of specialisatie in de fotografie.